Paleo leefstijl

De Complete Paleo Diet Food List: Wat te eten en wat te vermijden

Onze uitgebreide lijst van paleo-dieet voedingsmiddelen vertelt u precies wat u wel en niet kunt eten tijdens deze prehistorische leefstijl. Plan uw boodschappenlijstje met deze paleo vlees, groenten, fruit, noten, zaden en oliën, plus zie een voorbeeld dag van paleo eten.

Het paleo-dieet is bedoeld om na te bootsen wat onze jager-verzamelaars voorouders aten.

Maar welk voedsel moet je eten om deze leefstijl te volgen en welk voedsel wil je vermijden? Als je nieuw bent in de paleo-wereld, kan het moeilijk zijn om te weten wat je moet eten voor het ontbijt, de lunch en het diner.

Zoals bij de meeste diëten zijn er voedingsmiddelen die wel en niet toegestaan zijn. Sommige voedingsmiddelen vallen ook een beetje in een grijs gebied en zijn soms toegestaan.

Onze ultieme lijst van paleo-goedgekeurde voedingsmiddelen zal u helpen uw planning te vereenvoudigen als u thuis uit eten gaat of kookt.

Of u nu een beginner bent of gewoon op zoek bent naar een opfrisser van de regels, hier is wat u moet weten om paleo te eten.

Het uitgangspunt van “eating paleo” is dat het huidige westerse dieet bijdraagt aan de opkomst van chronische ziekten zoals obesitas, hart- en vaatziekten en kanker.

Voorstanders van de paleo-leefstijl beweren dat het eten op deze manier ontstekingen kan verminderen, geheugen kan verbeteren, energie kan verhogen, kan helpen bij gewichtsverlies, de bloedsuikerspiegel kan stabiliseren en zelfs het risico op chronische ziekten kan verminderen.

De pro’s van paleo zijn:

Dat het zich richt op het verhogen van de inname van volkorenvoedsel, fruit en groenten, magere eiwitten en gezonde vetten en het verminderen van de consumptie van bewerkt voedsel, suiker en zout. Voor degenen die op zoek zijn naar een beter afgerond dieet, klinken deze “richtlijnen” bekend en helemaal gezond.

Het paleo-dieet pleit echter ook voor het vermijden van granen, zuivel en peulvruchten, en dit heeft geleid tot controverse onder wetenschappers. Deze voedingsmiddelen, ondanks wat paleo pleitbezorgers beweren, zijn gezond en kunnen goede bronnen van vezels, vitaminen en mineralen zijn.

Kortom, alles wat je voorouders konden jagen of verzamelen, is toegestaan op het paleo-dieet.

Dit houdt in:

Grasgevoed vlees: kiezen voor grasgevoed is gezonder voor u, het milieu en dichter bij wat onze voorouders aten.

Vis en zeevruchten: kies voor wildgevangenen

Vers fruit en groenten

Eieren

Noten en zaden

Gezonde oliën (olijf, walnoot, lijnzaad, macadamia, avocado, kokos)

De meeste vlees- en zeevruchten passen in een paleo-dieet.

Vlees is een bron van eiwit, en eiwit is de bouwsteen van alle cellen en weefsels. Eiwit helpt ook om je een vol gevoel te geven. Kijk uit voor voorgemarineerd vlees dat eventueel toegevoegde suiker bevat. Veel voorkomende vlees en zeevruchten keuzes zijn onder andere:

Kip

Rundvlees

Zalm

Tonijn

Varkensvlees

Bacon

Kabeljauw

Grasgevoed vlees wordt aanbevolen op het paleo-dieet omdat het magerder is dan vlees van graangevoerde dieren en meer omega-3-vetzuren bevat, zout zoveel mogelijk laten staan.

Koop kippen die zonder antibiotica zijn opgevoed en probeer uw vlees van een lokale boerderij te halen om meer te weten te komen over de manier waarop het is opgevoed.

Het kiezen van wilde schaal-en schelpdieren kan helpen bij

het stimuleren van uw omega-3 inname .

Dat is niet altijd het geval, maar zoek naar wilde zalm en andere duurzaam gevangen zeevruchten als je paleo eet.


Groenten en fruit
Is eten zoals onze (zeer verre) voorouders echt een goed idee?

Er is weinig discussie over de gezondheidsvoordelen van groenten en fruit.

Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten. Het enige voorbehoud voor paleo dieters is dat sommige groenten zetmeelrijk zijn (bv. aardappelen) en sommige vruchten hoger zijn in suiker (bv. bananen).

Dus, als je probeert af te vallen of op je bloedsuikerspiegel let, eet deze dan met mate. In feite zijn aardappelen verboden in sommige strikte versies van het dieet.

Veel paleo-aanhangers vragen zich af of bananen wel paleo zijn, vanwege hun hogere suikergehalte. Ze worden beschouwd als paleo. Een middelgrote banaan heeft 100 calorieën, 3 gram vezels en 25 gram koolhydraten. Bananen zijn een goede bron van kalium en ze zijn een onbewerkt voedingsmiddel.

De sleutel om te onthouden met het eten van paleo is dat je wilt dat je dieet onbewerkt, voedsel bevat, dus fruit en groenten moeten een groot deel van je dieet uitmaken. Diepvriesgroenten zonder toegevoegde saus zijn ook toegestaan op een paleo-dieet.

Voorbeelden van producten om te eten op een paleo-dieet:

Paleo Groenten

Bloemkool Broccoli Spruitjes Zoete aardappelen Boternootpompoen Kool Spinazie

Paleo Fruit

Appels Bessen: inclusief bramen, bosbessen en aardbeien Meloen Druiven Bananen Citrusvruchten Perziken Pruimen

Eieren

Eieren zijn toegestaan omdat ze rijk zijn aan eiwitten, B-vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Ze zijn ook betaalbaar en gemakkelijk te bereiden.

Koop “biologische” en “kooivrije” eieren voor een hoger omega-3-gehalte dan eieren van kippen die in kooien worden gehouden.


Noten & Zaden

Noten en zaden zitten vol gezonde vetten, vezels en eiwitten. Bovendien werden ze in de prehistorie al gevonden, zodat je je winkelkarretje ermee kunt vullen. Houd er rekening mee dat pinda’s niet als paleo worden beschouwd omdat het technisch gezien peulvruchten zijn.

Paleo Noten & Zaden

Amandelen

Cashews

Pistaches

Walnoten

Macadamianoten

Pecannoten

Hazelnoten

Pijnboompitten

Paranoten

Pompoenzaden (pepitas)

Chiazaden

Zonnebloempitten

Vlaszaden

Gezonde oliën

Oliën zijn lastiger. Loren Cordain, Ph.D., oprichter van The Paleo Diet Movement, geeft aan welke oliën gezond zijn op het paleo-dieet: olijf-, walnoot-, lijnzaad-, macadamia-, avocado- en kokosnootoliën zijn allemaal toegestaan omdat ze rechtstreeks uit de plant zijn gehaald. Terwijl onze jager-verzamelaars voorouders waarschijnlijk geen lijnzaadolie consumeerden, is het wel toegestaan vanwege het gehalte aan hoog alfa-linoleenzuur (ALA), een soort hart-gezond, anti-inflammatoir omega-3-vetzuur.

Paleo-olie

Olijfolie

Walnootolie

Vlaszaadolie (lijnzaadolie)

Macadamia-olie

Avocado-olie

Kokosnootolie

O

Als u een strikt paleo-dieet volgt, moet u de volgende voedingsmiddelen vermijden. Deze voedingsmiddelen zijn niet toegestaan op het paleo-dieet:

Graankorrels

Peulvruchten

(pinda’s, bonen, linzen, tofu)

Geraffineerde suiker

Verwerkte voedingsmiddelen

Soda & gezoete dranken

Geraffineerde plantaardige oliën

Zout

Kunstmatige zoetstoffen

Neem afscheid van granen, crackers, rijst, pasta, brood en bier. Ja, bier. Alle granen zijn verboden op het paleo-dieet.

Waarom?

Ten eerste, granen zijn een product van de moderne landbouw; holbewoners hebben geen brood gegeten. Ten tweede, granen zijn hoog in koolhydraten, wat je bloedsuikerspiegel kan doen stijgen.

Paleo critici wijzen erop dat niet alle granen worden gemaakt.

Toch blijven paleo dieters uit de buurt van granen omdat ze verschillende verbindingen en eiwitten bevatten zoals gluten, lectines en fytaten, die volgens hen ontstekingen in het lichaam veroorzaken en de opname van andere voedingsstoffen blokkeren.

Paleo critici zeggen dat deze verbindingen geen probleem zijn, tenzij je een allergie of gevoeligheid hebt.

Peulvruchten

Peulvruchten zijn leden van een grote plantenfamilie die een zaad of een peul hebben. Deze categorie omvat alle bonen, erwten, linzen, tofu en andere voedingsmiddelen op basis van soja, en pinda’s.

Dit omvat ook pindakaas en sojasaus.

Peulvruchten zijn niet toegestaan op paleo vanwege hun hoge gehalte aan lectines en fytinezuur.

Net als bij granen is dit een controversieel punt in de wetenschappelijke gemeenschap.

In feite ondersteunt veel onderzoek het eten van peulvruchten als onderdeel van een gezond dieet omdat ze laag in vet en hoog in vezels, eiwit en ijzer zijn.

Verwerkte voedingsmiddelen

Verwerkte voedingsmiddelen zitten vol met de rest van de no-no’s op het paleo-dieet: geraffineerde suikers, zout, geraffineerde plantaardige oliën en kunstmatige zoetstoffen.

Onze voorouders hebben deze voedingsmiddelen niet gegeten.

Bovendien is er in de wetenschappelijke gemeenschap weinig reden om niet aan te nemen dat geraffineerde suikers en overtollig zout bijdragen aan overgewicht, hoge bloeddruk en hartziekten.

Er is echter enige onenigheid over plantaardige oliën en kunstmatige zoetstoffen.

De American Heart Association raadt aan om maïs, saffloer- en canola-oliën te consumeren, maar volgens de plannen van de paleo zijn deze “niet toegestaan” vanwege de verhouding tussen omega-6 en omega-3-vetzuren en de manier waarop de oliën worden verwerkt.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) staat kunstmatige zoetstoffen toe als veilig om te consumeren, maar ze zijn niet toegestaan op paleo omdat ze een door de mens gemaakt, verwerkt voedsel zijn.

Plus, hoewel kunstmatige zoetstoffen het aantal calorieën in voedsel verlagen, toont onderzoek aan dat ze nog steeds kunnen leiden tot hunkering naar snoep en dat ze schadelijk kunnen zijn voor onze darmbacteriën.

Zuivelproducten

Een strikt paleo-dieet laat geen zuivelproducten toe omdat de jager-verzamelaars geen koeien melken. Dit omvat melk, boter, yoghurt, zure room en kaas. Echter, sommige paleo dieters zeggen dat zuivel in orde is, vooral als het met gras gevoederd wordt, omdat bijvoorbeeld grasboter meer omega-3s bevat.

Gefermenteerde zuivelproducten zoals kefir zijn ook OK voor sommige paleo eters omdat ze een lager gehalte aan lactose en caseïne hebben, de twee betreft paleo dieters hebben met zuivel.

Als u liever zuivel op het paleo-dieet vermijdt, kunt u niet-zuivelproducten vervangen door kokosmelk, amandelmelk en cashewnootmelk.

Zetmeelgroenten & hoog-suikervruchten

Dit is een grijs gebied. Suikervruchten en zetmeelrijke groenten (aardappelen, pompoenen, bieten) kunnen uw bloedsuikerspiegel meer doen stijgen dan bessen en spinazie. Daarom zijn deze met mate goed en kunnen ze het beste worden geminimaliseerd als je probeert af te vallen, volgens de paleo-experts.

Alcohol

Alcohol is een no-no als je strikt paleo bent. Bier wordt gemaakt van granen, en drank bevat ook sporen van gluten.

Maar goed nieuws voor ciderliefhebbers: de meeste droge ciders zijn glutenvrij, dus ze zijn toegestaan. Controleer het etiket voor de zekerheid. Rode wijn is meer geaccepteerd in de paleogemeenschap omdat het de antioxidant resveratrol bevat, maar sorry chardonnay liefhebbers, witte wijn is technisch niet toegestaan.

Hieronder vindt u een voorbeeld dag van hoe paleo eten er uit zou kunnen zien:

Ontbijt: Eieren en spinazie met frambozen .

Snack: Pompoenpitten en gedroogde abrikozen.

Lunch: Spaghettipompoen met garnalen.

Middagsnack: Banaan met amandelboter.

Diner: Kip met zoete aardappelen en groenten.

Als u geïnteresseerd bent in het paleo-dieetplan, maar denkt dat u niet zo streng wilt zijn, hoeft u niet alles of niets te doen met uw aanpak. Overweeg om enkele eetpatronen van paleo over te nemen en de patronen die niet voor u werken over te slaan. Probeer bijvoorbeeld gewoon meer fruit en groenten te eten en snijd de toegevoegde suikers af. Als u zich onzeker voelt over granen of zuivel, praat dan met uw arts of een geregistreerde diëtist om te bepalen wat het beste is voor uw lichaam.

Het eten van een plantaardig dieet, of zelfs een volledig vegetarisch dieet, kan heel gezond zijn. Vegetariërs hebben de neiging om slanker te zijn, hebben minder chronische aandoeningen en leven langer dan hun vleesetende tegenhangers.

Dan is er nog het ketogeen dieet (die vetrijke en ultralage carbische manier van eten), dat beelden oproept van spek, hamburgers en boter. Het kan je helpen snel gewicht te verliezen, en het kan je helpen je cholesterol en bloeddruk te verbeteren, en je bloedsuikerspiegel te beheren (hoewel de wetenschap om deze beweringen te ondersteunen beperkt is).

Gerelateerd: 3-Daags Vegetarisch Maaltijdplan met weinig koolhydraten

Maar kun je deze twee “diëten” combineren? Anders gezegd: is een vegetarisch keto-dieet met weinig koolhydraten zelfs haalbaar?

Vegetarisch keto is haalbaar. Het vereist echter meer denkkracht en planning dan het typische keto-dieet, dus we lopen met je door wat je kunt eten en schetsen dan een aantal veelvoorkomende valkuilen en waar je op moet letten.

Welk voedsel kun je dan eten op een vegetarisch keto-dieet?

Deze lijst van wat je kunt eten zal je op weg helpen. Denk aan veel groente – zoals de hierboven afgebeelde zoodles – met proteïnen en wat fruit erin gemengd.

Plantaardige vetten: Avocado en zijn olie, kokosnoot en zijn olie (stuur echter geen gezoete kokosnoot), olijven en hun olie.

Vegetarische eiwitten met een laag koolhydraatgehalte: Tofu, seitan en zelfs tempeh, want hoewel het hoger is in koolhydraten dan tofu en seitan, is het ook hoog in vezels, dus je netto koolhydraten maken het keto-vriendelijk. Wees voorzichtig met faux-vlees hamburgers, spek, enz., en lees hun ingrediëntenlijsten en voedingswaarde-etiketten, want ze kunnen suiker bevatten of een onverwachte bron van koolhydraten zijn.

Koolhydraatarme groenten: Natuurlijk is er bloemkool, maar ook courgette, snijbiet, champignons, asperges, selderij, spinazie, bok choy, broccoli rabe, kool, broccoli, boerenkool, spruitjes en sla (rucola, groen en rood blad, andijvie, romaine, etc.).

Noten: Alle noten zijn vaste keuzes als je vegetarische keto eet, maar sommige zijn hoger in vet en lager in koolhydraten dan andere, en dat zijn pecannoten, macadamia’s, pilinoten en hazelnoten.

Zaden: Je kunt hier echt niet fout gaan. Zaden zijn vet, ze zijn niet zo hoog in koolhydraten, en ze zitten meestal vol met vezels, waardoor je netto koolhydraten naar beneden komen.

Zuivel: Volle gewone yoghurt en gewone kwark (vermijd varianten met een hoog suikergehalte), harde kazen, boter.

Eieren: Dit is misschien wel de makkelijkste, gezondste en meest complete manier om eiwit te krijgen als je vegetarische keto eet. Eieren geven je ook een mooie dosis vet en hebben praktisch geen koolhydraten.

Bessen: Aardbeien, frambozen en bramen zijn allemaal lagere koolhydraatarme keuzes – niet omdat ze eigenlijk laag in koolhydraten zitten, maar omdat ze vol zitten met vezels en je netto koolhydraten dus laag zijn. U zult waarschijnlijk bosbessen willen overslaan, hoewel een kopje bijna al uw dagelijkse koolhydratenconsumptie zal opeten.

En, zo belangrijk als het is om te komen met een lijst van voedingsmiddelen die je kunt eten, om succesvol te zijn op een vegetarische ketogene dieet, wilt u misschien een lijst van de voedingsmiddelen die je niet kunt eten ook (dat wil zeggen, die je zal gooien uit ketose stat). Dat zijn: bonen en linzen (ook wel peulvruchten genoemd), granen, de meeste vruchten en alle soorten aardappelen.
Uitdagingen met vegetarische keto

De belangrijkste reden waarom een vegetarisch keto-dieet zo uitdagend is, is omdat veel van de basisprincipes van een vegetarisch dieet ongelooflijk veel koolhydraten bevatten, met name voedsel zoals bonen, linzen en hele korrels waar vegetariërs op vertrouwen voor hun eiwitten, maar die ook vol zitten met koolhydraten.

Een andere snelheidsbobbel is dat vegetariërs al rekening moeten houden met het tekort aan belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine B12 en D, ijzer, zink, calcium, omega-3s en zelfs proteïne. Lagen op een ander beperkend dieet zoals keto en het kan zo veel moeilijker zijn, omdat het afsnijden van ontbijtgranen (verrijkt met B12), peulvruchten en volle granen (voor zink, ijzer en eiwit) de belangrijkste bronnen van een aantal van deze voedingsstoffen beperkt.

Zoals bij elk ketogeen dieet kunnen er onaangename (en ongezonde) bijwerkingen optreden, zoals constipatie, slechte adem en ketogriep (leer meer over verrassende bijwerkingen van het eten van keto).
Wat zegt de wetenschap?

Zoek in een wetenschappelijke onderzoeksdatabase naar “vegetarisch keto” en je zult niet veel vinden. Je bent vrij beperkt tot studies van zwangere vrouwen met een chronische nierziekte die op een vegetarisch-keto-achtig dieet worden gezet (in werkelijkheid is het een specifiek eiwitarm dieet) in een poging om hun baby’s zo dicht mogelijk bij hun volle verstand te dragen.

Er zijn echter een paar studies die kijken naar koolhydraatarme diëten en die uitwijzen of het eiwit en vet voornamelijk afkomstig is van dierlijke of plantaardige bronnen. Beide studies (geen van beide is zeer recent) vonden dat het eten van lage koolhydraten en het krijgen van het grootste deel van uw vet een

Er zijn echter een paar studies die kijken naar koolhydraatarme diëten en die uitwijzen of het eiwit en vet voornamelijk afkomstig is van dierlijke of plantaardige bronnen. Beide studies (geen van beide is zeer recent) vonden dat het eten van een koolhydraatarm dieet en het verkrijgen van het grootste deel van uw vet en eiwit uit plantaardige voedingsmiddelen gezonder was. (De studie bij vrouwen toonde aan dat het hun risico op hartziekten kon verlagen, en de studie bij mannen toonde aan dat het hun risico op type 2 diabetes kon verlagen). Maar terwijl deze diëten laag in koolhydraten waren, waren ze niet volledig keto.
Het komt erop neer dat

Als je een vegetariër bent die van koolhydraten houdt, kan het uitproberen van vegetarische keto je neiging tot overdrijven op de afdeling koolhydraten inperken en je helpen om je dieet te diversifiëren. Maar dit is een manier van eten die enige voorafgaande planning en due diligence onderweg vereist, zodat je geen tekort aan voedingsstoffen krijgt. En, uiteindelijk, is het het beste als een korte termijn dieet, niet een om aan vast te houden voor de lange termijn.

                    Bestaat er een Gezond Keto Maaltijdplan?                  
                    Beste Gezonde Low-Carb Foods                  

Alle onderwerpen in Populaire Dieet Programma Beoordelingen

                  Hoe kan ik gewicht verliezen?                
                  Motivatie voor gewichtsverlies                
                  Snel gewichtsverlies                
                  Beste voedingsmiddelen voor gewichtsverlies                
                  Populaire Dieet Programma Beoordelingen                
                  Uitdaging van het gewichtsverlies                

                                                                                          Scroll naar beneden voor het volgende artikel                                                                  

                                       Home                                          

                         Speciale Diëten Gewichtsverlies Centrum                                          

                                       Populaire Dieet Programma Beoordelingen                                                

De gezondheidsvoordelen van het eten van een plantaardig dieet en hoe te beginnen

             Leer meer over het eten van plantaardig voedsel en hoe je meer plantaardig voedsel en planten in je dieet kunt krijgen.                                                                                                                                     Brierley Horton, MS, RD Pin FB De voordelen voor de gezondheid van het eten van een plantaardig dieet en hoe te beginnenLees meer over het eten van plantaardig.MuteCurrent Time 0:23/Duration Time 1:17                                                       

Het idee om “plantaardig” te eten klinkt gezond. En dat is het ook. “Plantaardig” is ook een modewoord dat we steeds vaker zien. Maar wat is precies een plantaardig dieet en wat

Een plantaardig dieet betekent het eten van meer volkorenvoedsel en plantaardig fruit, groenten, volle granen, peulvruchten en noten en zaden. Een van de beste onderdelen van een plantaardig dieet is dat je je striktheid kunt bepalen. Het betekent niet noodzakelijkerwijs alleen planten. Voor sommigen sluit een plantaardig dieet wel alle dierlijke producten uit (een veganistisch dieet). Voor anderen gaat het gewoon om het kiezen van meer van je voedsel uit plantaardige dan uit dierlijke bronnen. Het is een mooie manier om planten een hoofdbestanddeel van je dieet te maken zonder dat je zuivel, eieren, vlees en vis volledig hoeft uit te bannen (je kunt er gewoon minder van eten).

Gerelateerd: 7-dagen Vegan Meal Plan

Ongeacht welke variatie je wilt volgen, er zijn enkele opvallende voordelen aan het eten van meer planten.
Gezondheidsvoordelen van het eten van een plantaardig dieet
Afbeelding
Upload een afbeelding, selecteer er één vanuit je mediabibliotheek of voeg er één teen met een URL.

Afbeeldingen van het recept: Aardbei, Quinoa & Edamame Salade

Betere voeding

Planten zijn gezond – je weet dit en de meeste van ons eten niet de aanbevolen hoeveelheid fruit en groenten, dus het maken van de meerderheid van uw dieet plantaardig zal uw producten ante, dat is een voedzame keuze. Fruit en groenten zijn rijk aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels. Vezels zijn een voedingsstof waar de meesten van ons niet genoeg van krijgen, en het heeft tonnen gezonde extraatjes – het is goed voor je taille, je hart, je darmen en je bloedsuikerspiegel (lees meer over de verbazingwekkende voordelen van vezels). Maar de wetenschap toont ook aan dat de algemene voeding van mensen meestal beter is wanneer ze een vegetarisch of veganistisch dieet volgen dan wanneer ze een omnivoor dieet eten.

Gewichtsverlies

Mensen die een plantaardig dieet volgen hebben de neiging om lagere body mass indexen (BMI’s) te hebben in vergelijking met hun omnivoor tegenhangers. En onderzoek toont aan dat mensen die een vegetarisch dieet gebruiken om af te vallen, meer succes hebben, niet alleen bij het laten vallen van kilo’s, maar ook bij het weghouden van de kilo’s. (Zie meer wetenschappelijk onderbouwde tips voor gewichtsverlies).

Gezondere harten

Het eten van een vegetarisch dieet kan uw risico op hart- en vaatziekten verlagen en andere risicofactoren voor hartaandoeningen verbeteren door uw bloeddruk en cholesterol te verlagen en uw bloedsuikercontrole te verbeteren. Het eten van een plantaardig dieet kan ook helpen bij het onderdrukken van ontstekingen, wat uw risico op hart- en vaatziekten verhoogt door het bevorderen van de opbouw van tandplak in uw slagaders.

Lager risico op diabetes

Ongeacht je BMI, verlaagt het eten van een vegetarisch of veganistisch dieet je risico op diabetes. In feite toont één studie aan dat vleeseters een dubbel risico op diabetes hebben in vergelijking met lacto-ovo-vegetariërs en veganisten. Een andere studie, deze gepubliceerd in februari 2019, toont aan dat mensen die een plantaardig dieet eten een hogere insulinegevoeligheid hebben, wat belangrijk is voor het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel.

Gerelateerd: Veganistische Recepten voor Diabetes

Verlaag het risico op kanker

Onderzoek toont consequent aan dat het regelmatig eten van veel fruit, groenten, peulvruchten en graanaka-planten gepaard gaat met een lager risico op kanker. Bovendien is aangetoond dat deze ziektebestrijdende fytochemicaliën in planten ook kanker voorkomen en verijdelen. En, vergeet niet, studies tonen ook een verband aan tussen het eten van rood vlees en verwerkt vlees en een verhoogd risico op kanker, met name darmkanker. Er is dus niet alleen een voordeel van het eten van meer planten, maar ook van het vervangen van wat minder gezond voedsel door dat plantenvoedsel.
Hoe begin je met het eten van een meer plantaardig dieet?
Afbeelding
Upload een afbeelding, selecteer er één vanuit je mediabibliotheek of voeg er één teen met een URL.

Afbeeldingen van het recept: Rauwe Vegan Zoodles met Romesco

Oké, dus je bent nu geïnspireerd, toch? Laten we dat in actie omzetten. Ja, je kunt en moet je groentevoorbereiding verhogen om ervoor te zorgen dat de helft van de lunch en het bord altijd gevuld is met groenten, en de verscheidenheid en de kleur van de groenten die je kiest te variëren. Maar er is meer dat je kunt doen. Probeer een aantal van deze kleine (ish) veranderingen op te nemen.

 1. 1. Zoek gezonde vetten.
 2. Onverzadigde vetten – enkelvoudig en meervoudig onverzadigde – zijn de soorten die goed zijn voor je hart. De meeste van de goede voedselbronnen hiervan komen van planten-olijven en olijfolie, avocado en zijn olie, noten en hun boters en oliën. Vervang deze af en toe (of altijd, als je dat liever hebt) voor boter, ghee of reuzel, en je leunt automatisch naar meer planten. Streef ernaar om ook plantaardige bronnen van omega-3-vetzuren op te nemen, zoals lijnzaad en chiazaden.
 3. 2. Eet groenten bij het ontbijt.

Als u uw veggie-inname wilt verhogen, begin dan met het ontbijt. Aangezien het geen maaltijd is waar je meestal aan zou denken als veggie gevuld, maakt het toevoegen van een aantal hier het makkelijker om je dagelijkse quota te halen. Houd dan de lunch en het diner zoals het is. Als je je afvraagt hoe een veggie-zwaar ontbijt eruit zou kunnen zien, probeer dan eens spinazie aan je eieren toe te voegen, bloemkool in je smoothie te mengen of een ontbijtsalade te eten.

 1. 3. Neem een keer per week een vegetarisch diner.

Meestal zetten we een dierlijk eiwit in het midden van het bord tijdens het eten, dus gaan we ve

 1. 3. Eenmaal per week een vegetarisch diner.

Meestal zetten we een dierlijk eiwit in het midden van het bord tijdens het eten, dus één dag per week vegetarisch gaan is een manier om te bezuinigen. En omdat het maar één etentje is, is er in de loop van de week geen andere investering nodig. Als vleesvrij gaan voor een maaltijd aanvoelt als een rek, verschuif dan je perceptie en kijk of je dierlijke eiwitten meer als een specerij kunt maken dan als een anker voor je maaltijd een nacht per week. Probeer enkele van onze 30 vegetarische dinerideeën om je te inspireren.

 1. 4. Probeer fruit voor desserts en snacks.

Een dessert is meestal iets dat gemaakt is met een dierlijke product-boter of eieren, of beide, in koekjes, cakejes en ijs. Soms kan de overstap naar fruit je zoetekauwen bevredigen met een hele maaltijd, en je ook nog eens een extra portie planten geven.

 1. 5. Probeer eens een keer per week een nieuw plantenvoedsel.

Als dit je doel is, verhoog je niet alleen de hoeveelheid planten die je eet, maar voeg je ook variatie toe aan je dieet, wat betekent dat je een andere balans van goed-voor-uw-vitaminen en mineralen krijgt. Enkele minder gebruikelijke groenten om te proberen: bok choy, rutabaga, pompoenbloesem, knolselderij, koolrabi.
Het komt er op neer dat

U zult waarschijnlijk de vruchten plukken van het snijden van vlees (plantaardig voedsel heeft minder verzadigd vet en meestal minder calorieën), maar het gaat verder dan wat u beperkt. Wat u eet en aan uw dieet toevoegt is ook belangrijk. Het eten van meer planten betekent dat je meer van die goed-voor-je-vitaminen, mineralen, fytochemicaliën en vezels krijgt, waarvan er veel voedingsstoffen zijn waar we normaal gesproken tekort aan komen.

                    10 Beste Veganistische Eiwitbronnen                  
                    Veganistische Maaltijden Plannen                  
        Advertentie                                                
    Populair in Populair Dieet Programma Beoordelingen    

                                                                                                  Trend on Trial: Het rauwkostendieet                                                           

Pin Trend on Trial: De Raw-Food Diet 6 enge dingen die kunnen gebeuren om je lichaam wanneer je Yo-Yo Dieet Pin 6 enge dingen die kunnen gebeuren om je lichaam wanneer je Yo-Yo Dieet Het hele30 dieet: Voors en tegens, plus wat je moet weten voordat je aan de slag Pin The Whole30 Dieet: Voors en tegens, plus wat je moet weten voordat je begint Gisele Bündchen geeft toe dat Tom Brady’s Insanely Strict Diet is vanwege haar Pin Gisele Bündchen geeft toe dat Tom Brady’s Insanely Strict Diet is vanwege haar is het South Beach Diet Right for You? Pin is het South Beach dieet goed voor jou? Drie drankjes naar Lagere Bloeddruk Pin Drie drankjes naar Lagere Bloeddruk Werkt het Militaire Dieet Echt? Pin Werkt het militaire dieet echt? Complete Keto Diet Food List: Wat je kunt en niet kunt eten als je

Pin Kan Probiotica je helpen om af te vallen?                 

Alle onderwerpen in Populaire Dieet Programma Beoordelingen

                  Hoe kan ik gewicht verliezen?                
                  Motivatie voor gewichtsverlies                
                  Snel gewichtsverlies                
                  Beste voedingsmiddelen voor gewichtsverlies                
                  Populaire Dieet Programma Beoordelingen                
                  Uitdaging van het gewichtsverlies                

                                            EatingWell                                                 

Tijdschriften & Meer
Meer informatie

                                Over ons                                               
                                Abonneer u op deze link opent in een nieuw tabblad                                  
                                Contacteer ons                                               
                                Adverteer                                               
                                Recept-index                                               
                                Vacatures                                               

Verbind

          Volg Ons Abonneren op Onze Nieuwsbrieven Andere Meredith Sites © 2019 EatingWell.com maakt deel uit van de Allrecipes Food Group. EatingWell kan een vergoeding ontvangen voor sommige links naar producten en diensten op deze website. Aanbiedingen kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Alle rechten voorbehouden. Gebruik van deze site betekent acceptatie van ons PrivacybeleidDeze link wordt geopend in een nieuw tabblad GegevensbeleidDeze link wordt geopend in een nieuw tabblad Keuze Deze link wordt geopend in een nieuw tabblad Serviceth Deze link wordt geopend in een nieuw tabblad EU Data Subject Request Deze link wordt geopend in een nieuw tabblad Uw Privacy-recht op privacy Deze link wordt geopend in een nieuw tabbladWebtoegankelijkheid Deze link wordt geopend in een nieuw tabblad Deze link wordt geopend naar een externe site die al dan niet voldoet aan de richtlijnen voor toegankelijkheid.                   

.

SEO

Leesbaarheid